Language:
Најави се [log in] | Регистрирај се [sign up]  


WAMP веб сервер!

WAMP веб сервер!

Почетна | WAMP веб сервер
Знаете ли како вие имате пристап до веб документи (веб сајтови, веб страни, оn-line игри, интернет радио или телевизија)?

Ако не сте знаеле тогаш време е да дознаете. Веб документите ни се достапни на интернет благодарение на веб сервери.

Веб серверите претставуваат програми што ги инсталираме на компјутери и истите ни испраќаат одреден веб документ кога ние ќе го побараме со нашиот интернет пребарувач како што е на пример Internet Explorer, Mozilla или Google Chrome.

Лекциите по веб сервери (wamp веб сервер - кој го содржи apache веб серверот) се наменети и за почетници и истите содржат слики со кои се овозможува нивно непречено следење.

Лекциите ќе ве научат како да го инсталирате веб серверот WAMP на вашиот компјутер, како да го конфигурирате, како со него да хостирате веб документи (сајтови) на интернет , и како истовремено да хостирате повеќе сајтови преку него.
 
Број на лекции: +9   
Лекциите може да ги следат: почетници


Лекции што ние ви ги препорачуваме:
Windows XP Professional

Започни и ти самиот да го инсталираш Windows XP pro оперативниот систем на твојот компјутер и научи како истиот да го конфигурираш и осигураш. Лекциите се со слики што овозможува нивно непречено следење.

Интернет англиски

Учи англиски преку интернет од било каде, било кога и колку сакаш. Немаш потреба од досадни професори, кога сакаш правиш пауза кога сакаш учиш.


Почетна | Контакт | За сајтов | Спонзори | Политика на приватност | Поништување на регистрација 
Copyright © www.educirajse.com - 2012
Сите права се задржани