Language:
Најави се [log in] | Регистрирај се [sign up]  


MYSQL - бази на податоци

MYSQL - бази на податоци

Почетна | MYSQL - бази на податоци
Многу често се јавува потребата да се зачуват одредени податоци преку интернет. За наша среќа постојат бази на податоци со кои токму тоа можеме да го сториме.

Најпознатата база на податоци се вика Mysql. Ние со неа и PHP можеме да овозможиме на било кој посетител на еден веб документ да пополни форма, да стисне на еден линк и да ги испрати податоците што ги напишал во таа форма во базата на податоци каде што ќе бидат складирани.
Потоа тие податоци можеме да ги обработуваме со PHP - да ги бришеме, да ги измениме и тн.

На нашиот сајт ќе имате можност да го преземете работниот/пишуван фајл (во кој се пишува php код) и во случај да неможете да разберете како нешто треба да се направи вие само ќе треба да го спуштите истиот, да го отворите и видите што треба да се направи.

Освен тоа лекциите по mysql содржат и слики преку кои се обезбедува нивно непречено следење.
 
Број на лекции: +15   
Лекциите може да ги следат: почетници


Лекции што ние ви ги препорачуваме:
Windows XP Professional

Започни и ти самиот да го инсталираш Windows XP pro оперативниот систем на твојот компјутер и научи како истиот да го конфигурираш и осигураш. Лекциите се со слики што овозможува нивно непречено следење.

Интернет англиски

Учи англиски преку интернет од било каде, било кога и колку сакаш. Немаш потреба од досадни професори, кога сакаш правиш пауза кога сакаш учиш.


Почетна | Контакт | За сајтов | Спонзори | Политика на приватност | Поништување на регистрација 
Copyright © www.educirajse.com - 2012
Сите права се задржани