Language:
Најави се [log in] | Регистрирај се [sign up]  


Flash Macromedia!

Flash Macromedia!

Почетна | Macromedia Flash
Flash претставува програма со која може да правиме анимации, слики, flash сајтови, flash галерии и flash (on-line) игри.

Flash може да комуницира со php фајлови и со бази на податоци (преку php) како што е mysql базата на податоци.

Flash графиката е векторска што се каректеризира со помала големина на изработените flash фајлови и нивно брзо спуштање/download во компјутерите на посетителите.

Програмскиот јазик со кој се даваат инструкции на flash фајловите се вика actionscript. Со нашите лекции ќе видите како тој се пишува и што се можеме да направиме со него.

Лекциите по Flash се наменети за почетници, содржат примери и работни фајлови кои може да се преземат/спуштат на вашиот компјутер за да можете подобро да видите што Вие треба да сторите.

 
Број на лекции: +28   
Лекциите може да ги следат: почетници


Лекции што ние ви ги препорачуваме:
Windows XP Professional

Започни и ти самиот да го инсталираш Windows XP pro оперативниот систем на твојот компјутер и научи како истиот да го конфигурираш и осигураш. Лекциите се со слики што овозможува нивно непречено следење.

Интернет англиски

Учи англиски преку интернет од било каде, било кога и колку сакаш. Немаш потреба од досадни професори, кога сакаш правиш пауза кога сакаш учиш.


Почетна | Контакт | За сајтов | Спонзори | Политика на приватност | Поништување на регистрација 
Copyright © www.educirajse.com - 2012
Сите права се задржани