Language:
Најави се [log in] | Регистрирај се [sign up]  


Javascript - веб дизајн!

Javascript - веб дизајн

Почетна | Javascript веб дизајн
Javascript јазикот е крериран со цел да ја подобри интерактивноста помеѓу посетителите на една веб страна и самата веб страна.

Со Javascript можеме да креираме галерии, анимации, да вршиме промени во рамки на HTML елементите без притоа да испраќаме HTTP барања.

Значи Jаvascript е програмски јазик кој работи во компјутерот на посетителот на една веб страна, тој нема врска со серверот од каде страната е преземена.

Javascript јазикот е лесен да се научи, со нашите лекции вие ќе видите како се пишува, каде се става во HTML кодот и ќе имате можност да видите и спуштите примери по Javascript.

Пред да се заентересирате за овој јазик вие претходно треба да го имате добро совладано HTML бидејќи HTML и JAVASCRIPT функционираат заедно.
 
Број на лекции: +20   
Лекциите може да ги следат: почетници


Лекции што ние ви ги препорачуваме:
Windows XP Professional

Започни и ти самиот да го инсталираш Windows XP pro оперативниот систем на твојот компјутер и научи како истиот да го конфигурираш и осигураш. Лекциите се со слики што овозможува нивно непречено следење.

Интернет англиски

Учи англиски преку интернет од било каде, било кога и колку сакаш. Немаш потреба од досадни професори, кога сакаш правиш пауза кога сакаш учиш.


Почетна | Контакт | За сајтов | Спонзори | Политика на приватност | Поништување на регистрација 
Copyright © www.educirajse.com - 2012
Сите права се задржани