Language:
Најави се [log in] | Регистрирај се [sign up]  


CSS - веб дизајн!

CSS - веб дизајн

Почетна | CSS веб дизајн
Css претставува јазик што го разбираат интернет пребарувачите како што се Internet Explorer, Mozilla, Google Chrome и други.

Со него дополнително можеме да одредиме како одредени елементи во една веб страна да се појават.

Со CSS можеме да го дефинираме фонтот, бојата и големината на истиот, растојанието помеѓу html елементите, да ги позиционираме html елементите, да годефинираме степенот на видливост на html елементите и многу друго.

Лекциите по CSS се наменети и за почетници, тие содржат примери и работните фајлови (во кои е пишуван CSS кодот) може да се преземат/ спуштат на вашиот компјутер за да можете подобро да видите што вие треба да сторите.

Пред да се одлучите да ги следите лекциите по CSS осигурајте се дека ги имате следено лекциите по HTML.
 
Број на лекции: +13   
Лекциите може да ги следат: почетници


Лекции што ние ви ги препорачуваме:
Windows XP Professional

Започни и ти самиот да го инсталираш Windows XP pro оперативниот систем на твојот компјутер и научи како истиот да го конфигурираш и осигураш. Лекциите се со слики што овозможува нивно непречено следење.

Интернет англиски

Учи англиски преку интернет од било каде, било кога и колку сакаш. Немаш потреба од досадни професори, кога сакаш правиш пауза кога сакаш учиш.


Почетна | Контакт | За сајтов | Спонзори | Политика на приватност | Поништување на регистрација 
Copyright © www.educirajse.com - 2012
Сите права се задржани